Skorstenar

Skorstenar

Skorstenar för alla behov!

Vi kan erbjuda skorstenar och rökrör till alla typer av eldstäder! Hos oss hittar Du allt ifrån isolerad modulskorsten och skorstensslang (insatsslang för renovering av utdömda skorstenar) till oisolerade skorstensrör och övergångsstosar mellan olika dimensioner.
Skorstenarna är godkända för CE-märkning.

Förutom vår egen isolerade modulkorsten BIOMODUL erbjuder vi en mängd olika skorstensprodukter från välkända leverantörer såsom bl.a. SAVE och Swedflex!

Underkategorier

 • Isolerade modulskorstenar

  Isolerade modulskorstenar

  Vi erbjuder marknadens mest prisvärda modulskorsten: BIOMODUL.
  Läs mer om BIOMODUL i PDF-dokumenten:

  PDF: Produktkatalog BIOMODUL

  PDF: Snabbprislista för BIOMODUL

  Är Du intresserad av BIOMODUL med 1 mm godstjocklek och/eller BIOMODUL med 50 mm isolering? Hör av Dig till oss för prisuppgifter!

  Varför välja BIOMODUL stålskorsten?

  Komplett och prisvärt skorstenssystem

  BIOMODUL är ett komplett skorstenssystem, vilket innebär att alla tänkbara utmaningar i Ditt skorstensbygge kan hanteras! Det finns också i hela fem olika dimensioner.

  Jämför också gärna BIOMODUL med andra ledande skorstenar på marknaden och Du kommer märka att BIOMODUL är ett bra val även prismässigt! Vi erbjuder BIOMODUL med en unik lägsta pris-garanti!

  Högsta värmeklassning

  Som en av få modulskorstenar i Sverige är BIOMODUL klassat i T600, den högsta värmeklassningen för CE-märkta modulskorstenar. En trygghet för Dig!

  Högsta kvalitet på isolering

  BIOMODUL har keramisk isolering av högsta kvalitet. Mineralull, som de flesta andra fabrikat använder, är specificerat att klara max ca 700 graders temperatur medan den keramiska isoleringen ligger på max 1260 grader. Ett skorstensrör är som känsligast vid höga temperaturer - men det är också då det är viktigast att det är hållfast. Detta är en avgörande skillnad i det fall en sotbrand, som kan ha temperaturer uppemot 1000 grader, uppstår.

  Vid skarvarna, som är de känsligaste delarna i en skorsten, så är isoleringen i BIOMODUL av dubbel densitet - marknadens högsta!

  BIOMODULS högkvalitativa isolering innebär att Du kan känna Dig helt trygg - och att den i ventilerade utrymmen kan installeras endast 50 mm från brännbart med 30 mm isolering!

  Lämpligt för både inom- och utomhusmontage

  Oavsett hur Du vill installera din stålskorsten så kan BIOMODUL möta dina önskemål!

  Inga övergångar

  Med BIOMODUL stålskorsten slipper du att montera vad andra kallar "halvisolerat" och "helisolerat" och övergångar däremellan. Det räcker normalt att använda BIOMODUL med 30 mm isolering hela vägen. I bjälklagsgenomföringar finns en särskild modul, med anpassningsbar längd, som enkelt skjuts på skorstensröret och ökar isoleringens tjocklek till 50 mm. Denna lösning ger dig en nättare skorsten, mindre håltagningar, mer värme ut i rummen och inte minst en mer kostnadseffektiv lösning.

  Vill Du ändå ha 50 mm isolerat hela eller delar av skorstenen?
  Välj då BIOMODUL med 50 mm isolering.

  Lättinstallerat

  Modulerna i BIOMODUL går 65 mm omlott, vilket gör att de blir extra stabila. Varje modul skjuts på föregående och Du behöver ingen extra tätning emellan! Det innebär en enklare och snabbare installation samt att du kan demontera din modulskorsten utan att den riskerar att förstöras.

  Per meter väger skorstenen endast ca 8 kg (150 mm dimension) vilket också underlättar installation!

  Mer längd för pengarna

  När Du betalar för ett enmeters-rör får Du med BIOMODUL verkligen en meter - i bygghöjd. Den totala längden på röret är 1065 mm, vilket innebär att rören går 65 mm omlott. Det ger en stabil och tät skorsten.

  Hållfast

  BIOMODUL har rostfritt syrafast innerrör som standard. Även 1 mm godstjocklek i vanligt rostfritt stål erbjuds, vilket ger bästa tänkbara kombinationsmöjligheter. Stålet kommer från en av världens största tillverkare av rostfritt stål.

  Lång garantitid

  20 års funktionsgaranti ger Dig en rejäl trygghet i ditt köp! För mer information om villkor för garantin, se www.biomodul.se

  Välj färg på din stålkorsten!

  Svart och rostfritt är standard, men har du andra önskemål går detta att ordna till pristillägg. Vi pulverlackar i de flesta färger!

 • Ej isolerade...

  Oisolerade skorstenar & skorstensrör

  Vi erbjuder oisolerade skorstenar och kaminrör från en av Europas ledande tillverkare!

   

  Vi hjälper Dig med oisolerad skorsten!

  Har Du några funderingar kring oisolerade skorstenar eller inte hittar det Du söker så ring oss gärna på Telefon: 0935-124 70! Du som kund skall känna Dig trygg och nöjd med att handla av oss!

 • Skorstensslang

  Skorstensslang

  Hitta skorstensslangen Du söker!

  Till vänster i menyn hittar Du insatsslang och tillbehör kategoriserade efter dimension. Klicka på önskad dimension för att komma till produktgalleriet. I produktgalleriet kan Du ofta klicka på en produkt för att få mer information om den!

 • Keramisk blockskorsten

  Keramisk blockskorsten

  Universal Max är Sveriges nya keramiska blockskorsten. Den är av hög kvalitet, mycket lättinstallerad och prisvärd! Den är klassad i högsta temperaturklassen - T600 - och får installeras med endast 50 mm till brännbart, en kombination som är bäst på marknaden! Golvbeläggningar, takpaneler samt lister får ligga emot skorstenen. 

  Med leverans följer givetvis bygginstruktion på svenska.

  Mer information kommer att läggas upp på sidan framöver. Om Du har några frågor så kontakta oss på Telefon: 0935-124 70!

 • Övergångar
 • Sotningsverktyg
 • Rökgasfläktar
 • Övriga skorstensprodukter
 • Info om skorstenar /...

  Vilken typ av skorsten passar Dig?

  En isolerad modulskorsten passar för de flesta fall! Med vår isolerade skorsten BIOMODUL kan Du gå endast 30 eller 50 mm från brännbart material beroende på isolering. Välj att montera inomhus eller utomhus, båda går lika bra. Se priser (för 30 mm isolering) och produkter på Produkter - Skorstenar - Isolerade modulskorstenar.

  Är Du intresserad av BIOMODUL med 50 mm isolering? Hör av Dig till oss för prisuppgifter!

  I vissa fall går det alldeles utmärkt att använda sig av oisolerade skorstensrör istället för isolerade skorstenar. Står eldstaden nära en skorstensstock kan oisolerade rör användas för att ansluta till den. Om avståndet 500 mm hålls till närmaste brännbart material går det också bra att initialt använda sig av osiolerade rör för att sedan gå över till isolerade skorstensrör vid tak- eller väggenomföring. Se priser och produkter på Produkter - Skorstenar - Osiolerade skorstenar.

  Har du en utdömd skorstensstock som du vill kunna elda i? Välj vår skorstensslang.

Det finns 133 produkter.

Visar 1-15 av 133 objekt

Aktiva filter