Gjutjärnskamin Biokamin Magne

12 690,00 kr
Inkl. moms

Gjutjärnskamin Biokamin Magne

En mycket gedigen kamin i gjutjärn, perfekt för den som har en större yta att värma upp. Med en maxeffekt på en bra bit över 10 kW så får man en värmekälla som tilltalar både ögat och plånboken. 

Vackert utsirad på sidorna och med en maximal vedlängd på hela 50 cm.

Tre luftregleringsmöjligheter innebär en god förbränning. Vridbart roster för enkel uraskning ur eldstaden och enkelt utdragbar asklåda. Insidan av eldstaden är räfflad, vilket ökar konvektionsytorna så att kaminen tar upp mer värme.

Om du som kund vill ha hjälp med en ställning, att placera under kaminen för att få upp den, hör med oss!

Fler bilder på kaminen.

  • Säkerhetspolicy (redigera den med modulen Customer reassurance) Säkerhetspolicy (redigera den med modulen Customer reassurance)
  • Leveranspolicy (redigera den med modulen Customer reassurance) Leveranspolicy (redigera den med modulen Customer reassurance)
  • Returpolicy (redigera den med modulen Customer reassurance) Returpolicy (redigera den med modulen Customer reassurance)

Bruttoeffekt: 18 kW

Verklig effekt min/max: 14 kW

Verkningsgrad: 78%

Höjd: 706 mm

Bredd: 673 mm

Djup: 470 mm

Eldstadsmått: N/A

Skorstensanslutning: 150 mm, topp- och bakansluten. Anslutningen baktill sitter ca 54 cm upp CC. Anslutningsstosen är ca 169-171 mm utvändigt och ca 159 mm invändigt. Ett oisolerat rör med 150 mm i dimension går normalt att montera innanför stosen. Ett annat alternativ är att använda t.ex. övergång 145/176. Då går övergången utanför stosen och sedan innanför skorstensröret med 150 mm dimension. En övergång är lämpligt när isolerade rör används. Är skorstenen lägre än 4,5 meter rekommenderas skorstensrör med 175 mm i diameter.

Bränsle: Ved eller träbriketter

Max vedlängd: 498 mm.

Vedförbrukning min/max: N/A

Vikt: 153 kg