search

Pelletskamin CMG Life LP 6kW

Pelletskamin CMG Life LP

Ladda ned PDF: Katalog för Caminetti Montegrappa

Pelletskamin från italienska Caminetti Montegrappa. Denna modell finns i 6 och 9 kW-utförande. Angivet pris gäller för den mindre modellen. Pris för 9 kW modellen: 31600 kr.

Pelletskaminerna är utrustade med ett system för automatisk effektstyrning. Med hjälp av en temperaturgivare och ett styrsystem regleras effekten för att nå önskad rumstemperatur. Systemet känner av starttemperaturen, önskad rumstemperatur samt den tid det tar att nå dit och kan på så vis hålla den önskade temperaturen så länge som möjligt. Detta optimerar bränsleförbrukningen.

Grunddata

Effektområde: 1,8-6 kW (för mindre modellen)

Verkningsgrad: >90%

Pelletsförråd: 16 kg

Programmering med tre olika temperaturnivåer är möjlig. Temperaturnivåerna kan aktiveras för varje halvtimma över en hel kalendervecka. Vanligast är dock att man knappar in önskad rumstemperatur, på exempelvis 21 C, och därfter trycker på startknappen.

Kaminerna är också utrustade med det avancerade förbränningsstyrningssystemet KCC (Keep Controlled Combustion). Med KCC kan kaminen bland annat ta hänsyn till pelletskvalitet, sotbeläggningar och lufttryck.

Modellen Life LP har beklädnad i stål och finns i flera olika färger. Färgerna: vit, röd och metalic grå, svart och rostbrun. Framsidan är täckt med ett glas.