search

Pelletskamin CMG NOIR LP

Pelletskamin CMG NOIR LP

Pelletskamin från italienska Caminetti Montegrappa. Denna modell finns i 6 och 9 kW-utförande. Angivet pris gäller för den mindre modellen. Pris för 9 kW modellen: 31 700 kr.

Grunddata

Effektområde: 1,8-6 kW (för mindre modellen)

Verkningsgrad: >85%

Pelletsförråd: 16 kg

Rökgastemperatur: 101 - 184 C 

Säkerhetsavstånd till brännbart: 20 cm bak och 40 cm sida.

Pelletskaminerna är utrustade med ett system för automatisk effektstyrning. Med hjälp av en temperaturgivare och ett styrsystem regleras effekten för att nå önskad rumstemperatur. Systemet känner av starttemperaturen, önskad rumstemperatur samt den tid det tar att nå dit och kan på så vis hålla den önskade temperaturen så länge som möjligt. Detta optimerar bränsleförbrukningen.

Programmering med tre olika temperaturnivåer är möjlig. Temperaturnivåerna kan aktiveras för varje halvtimma över en hel kalendervecka. Vanligast är dock att man knappar in önskad rumstemperatur, på exempelvis 21 C, och därfter trycker på startknappen.

Kaminerna är också utrustade med det avancerade förbränningsstyrningssystemet KCC (Keep Controlled Combustion). Med KCC kan kaminen bland annat ta hänsyn till pelletskvalitet, sotbeläggningar och lufttryck.

Modellen RING LP har beklädnad i stål och finns i färgerna: svart, röd, metallicgrå, rostbrun och vit. Svart är standardfärg, övriga färger har ett pristillägg på 890 kr.