search

Pelletskamin CMG EVOCA LI Evo - 8 kW

Pelletskamin CMG EVOCA LI Evo - Toppansluten.

Ladda ned PDF: Katalog för Caminetti Montegrappa

Pelletskamin från italienska Caminetti Montegrappa. Denna modell finns i utförandet 8 kW. Skorstenen är toppansluten. Fjärrkontroll med integrerad rumstermostat ingår i priset. Säkerhetsavstånd baksida är endast 3 cm.

LI EVO-kaminerna har en tyst och behaglig gång. Ljudnivån är låg vilket starkt bidrar till trivsel och myskänsla.

Grunddata

Effektområde: 2,5 - 8,5 kW

Verkningsgrad: >85%

Pelletsförråd: 18 kg

Rökgastemperatur: 100 - 169 °C

Säkerhetsavstånd: 3 cm bak. 40 cm sida.

Höjd: 109 cm

Bredd och djup: ca 59 cm

Pelletskaminerna är utrustade med ett system för automatisk effektstyrning. Med hjälp av en temperaturgivare och ett styrsystem regleras effekten för att nå önskad rumstemperatur. Systemet känner av starttemperaturen, önskad rumstemperatur samt den tid det tar att nå dit och kan på så vis hålla den önskade temperaturen så länge som möjligt. Detta optimerar bränsleförbrukningen.

Programmering med tre olika temperaturnivåer är möjlig. Temperaturnivåerna kan aktiveras för varje halvtimma över en hel kalendervecka. Vanligast är dock att man knappar in önskad rumstemperatur, på exempelvis 21 C, och därfter trycker på startknappen.

Kaminerna är också utrustade med det avancerade förbränningsstyrningssystemet KCC (Keep Controlled Combustion). Med KCC kan kaminen bland annat ta hänsyn till pelletskvalitet, sotbeläggningar och lufttryck.

Modellen EVOCA Evo har beklädnad i vackert majolika kakel och finns i färgerna: vit glaserad, röd glaserad och gräddvit/beige.