Vattenmantlad pelletskamin Hydrocopper
search
  • Vattenmantlad pelletskamin Hydrocopper

Vattenmantlad pelletskamin Hydrocopper

Vattenmantlad pelletskamin Hydrocopper

OBS: Hydrocopper finns även i en version på 16 kW samt i olika färger. Kontakta oss för mer information!

Hydrocopper är världens mest avancerade vattenmantlade kamin, med bland annat automatisk inställning efter pelletskvalitet som är unikt för Hydrocoppern. "Avancerad" betyder användarvänlig, inte krånglig!

Hydrocoppern tillverkas av Ecoforest i Spanien som var först i Europa med tillverkning av pelletskaminer och först i världen med vattenmantalde pelletskaminer. Företaget har varit verksamt sedan 1960-talet och har tillverkat mer än 100.000 pelletskaminer.

Hydrocoppern är en komplett värmeanläggning som ersätter en vanlig elpanna, vedpanna eller oljepanna. Den kan även ingå i ett värmesystem där annan panna eller solvärme är installerad. I enheten ingår cirkulationspump, överttrycksventil och expansionskärl (allt sitter i Hydrocoppern).

Den integrerade pannan med mycket hög verkningsgrad (betydligt högre än en vanlig panna med pelletsbrännare) kan placeras i "finrummet". Den flexibla placeringen gör den lämplig vid konvertering till vattenburet system från direktverkande el.

Komplettera gärna med solvärme och ackumulatortankar med elpatron. Hydrocoppern är unik med sin stora förmåga vad gäller produktion av värmevatten. Egentligen är inte den höga maxeffekten det främsta utan att konvektionsdelarna är så utvecklade att de effektivt utnyttjar nästan all energi i rökgaserna.

Verkningsgrad: 91%

Effekt: 16 kW

Höjd: 1014 mm

Bredd: 657 mm

Djup: 634 mm

Färg: Vit, röd eller svart. Alltid svart "kropp".

Vikt: 154 kg 

Pelletsförråd: 30 kg

Skorstensanslutning: 80 mm.